Update: Man aangehouden in onderzoek naar steekincident Assen

Update: In het onderzoek naar het steekincident in Assen, dat plaatsvond op maandag 9 september, is een 33-jarige man uit Assen aangehouden. Bij het incident raakte een 20-jarige man uit Assen lichtgewond.

Update 12 september

De politie heeft woensdag 11 september een 33-jarige man uit Assen aangehouden in verband met het steekincident aan het Van Swinderenhof in Assen. De man is verhoord over zijn betrokkenheid bij het incident en daarna heengezonden. De man blijft nog wel verdachte in het onderzoek.

 

Oorspronkelijk bericht 10 september

Om ongeveer 19:00 uur kreeg de politie melding vanuit het ziekenhuis in Assen dat een persoon zich gemeld zou hebben met een steekwond. Het was op dat moment onduidelijk waar het incident had plaatsgevonden en wat er precies was voorgevallen. Agenten hebben met het slachtoffer gesproken en is er een uitgebreid onderzoek gestart. Daaruit bleek dat het 20-jarige slachtoffer rond 18.30 uur in zijn been zou zijn gestoken en vervolgens zou zijn beroofd van zijn jas. Het slachtoffer is hierna zelf naar het ziekenhuis gegaan. Er is nog geen verdachte is aangehouden.

Getuigen en beelden gezocht
De politie heeft gisteravond buurtonderzoek verricht en gesproken met getuigen. De recherche komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben die van belang is voor het onderzoek. Was u in de buurt van de Van Swinderenhof rond 18:30 uur? Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Heeft u wellicht beelden waarop iets verdachts te zien is? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.