Direct naar de inhoud

Pinnen met gestolen pas - Akerhof - Akersloot

Op de Akersloot in Akerhof pinde de man op de beelden met een bankpas die niet van hem was, maar van een 88-jarige gedupeerde. Herkent u hem? Dan hoort de politie graag van u.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op 3 juli wordt een 88-jarige man uit de gemeente Castricum gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Er wordt aangegeven dat zijn bankpas is verlopen en dat deze samen met zijn pincode zou worden opgehaald. Een en ander zou al besproken zijn met een familielid van het slachtoffer die zijn bankzaken regelt. De pincode moet de man op een briefje schrijven en samen met de bankpas in een envelop doen. Dat doet hij. Vervolgens komt er rond 14.30 uur een jongeman aan de deur die ook nog om sieraden en spaarpotten vraagt. De man geeft aan dat hij die niet in huis heeft en de jongeman gaat weg. Nog geen half uur later wordt er 400 euro gepind bij een geldautomaat aan de Akerhof in in Akersloot. Het slachtoffer had gelukkig een daglimiet van 400 euro en zijn familie heeft nog dezelfde dag de pas geblokkeerd waardoor nog erger is voorkomen.​ 

Tatoeage rechterhand

Er zijn beelden van het het pinnen bij een geldautomaat aan de Akerhof in Akersloot. Wat natuurlijk ontzettend opvalt, is dat de pinner op een warme dag een Moncler-winterjas aan heeft en zelfs een bivakmuts draagt. Verder vallen de ring en tatoeage op zijn rechterhand op en ook zien we de hanger van zijn ketting.  

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening