Direct naar de inhoud

Schietincident - Blaasbalg - Dronten (update)

Maandag 9 september raakten drie personen zwaargewond bij een schietincident op de Blaasbalg in Dronten. Eén van de slachtoffers overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht en komt graag in contact met mensen die informatie of beelden hebben.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 16:15 uur kwam de melding van het schietincident binnen. Ter plaatse troffen de agenten drie slachtoffers aan. Een 32-jarige man, een 30-jarige man en een 39-jarige vrouw. De agenten verleenden direct eerste hulp. Voor de 30-jarige man heeft dat helaas niet meer mogen baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De andere twee slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
 

Onderzoek
De omgeving werd direct afgezet. De recherche en forensische opsporing zijn een
onderzoek gestart. Een 48-jarige man uit Dronten is kort na het incident aangehouden aan de Blaasbalg. Ook werd een 45-jarige vrouw uit Dronten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.


EOD opgeroepen
De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse omdat er signalen waren dat er mogelijk een explosief in de omgeving zou zijn. Uit onderzoek bleek het om zwaar vuurwerk te gaan. Dit is meegenomen en onschadelijk gemaakt.
 

Alle informatie helpt!
De recherche doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident en is op zoek naar getuigen. Heb jij informatie die kan helpen bij het onderzoek? Of heb je videobeelden waarop iets verdachts te zien is en heb je deze nog niet gedeeld? Deel deze dan via 0800-6070. Liever anoniem? Dan kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vragen

Wie heeft er informatie over het schietincident?

Heb jij camerabeelden waar iets te zien op is?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening